Project Description

Over JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft, ongeacht zijn of haar achtergrond. Ook kinderen uit een omgeving met weinig rolmodellen en veel werkeloosheid hebben talenten die alleen nog maar onthuld hoeven te worden. JINC heeft een aantal jaarlijkse projecten zoals de Bliksemstage (een korte stage om de kinderen kennis te maken maken met praktische beroepen) en Ondernemerscursus. Een ander project is Sollicitatietraining, waar ik als professional meedeed.

Sollicitatietraining voor stageplekken geven

Voorlichting geven over sociale media

Een project naar mijn hart

Wat was dit een prachtig project. De sollicitatietrainingen waren voor middelbare scholieren en kinderen op praktijkscholen, die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. 70% van de beroepen in Nederland zijn op VMBO-niveau, dus het is zonde dat sommige van deze getalenteerde kinderen zich zo blind staren op een HBO-opleiding. Het gaf mij veel voldoening om te zien hoe er een wereld voor hen open ging als ik sollicitatiegesprekken met ze oefende of vertelde over sociale media. Nu weten ze veel beter welke indruk zij achterlaten op sociale media en hoe bedrijven sociale media inzetten. Door aan te geven dat ik het ook spannend vond om de training te geven, maakte ik de sfeer toegankelijker en stelde ik me kwetsbaar op. Hierdoor voelde ik mij beter verbonden met de kinderen. Ik ben blij dat ik ze bij heb kunnen brengen dat vakmanschap prachtig is en dat ze echt wel hun eigen plekje gaan vinden.

Lees blogpost over dit project

Resultaten: Award voor training op praktijkscholen

Voor mijn trainingen op praktijkscholen heb ik een award gewonnen. Op praktijkscholen zitten kinderen die niet mee kunnen komen op de middelbare school. Een speciale en bijzondere doelgroep dus waar ik graag mee werkte. Tijdens de Awardshow werd ik uitgeroepen tot sollicitatietrainer van het jaar. Een grote eer!

Gratis adviesgesprek

Vraag een gratis adviesgesprek aan van 60 minuten. Vul het formulier in en ik kom zo snel mogelijk bij je terug om een datum te prikken.

TrainingCoachingIntervisieAnders

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag